[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Сурова саламурена туршия
Българинът по традиция обича да пие ракията си с туршия. Ето и нашата рецепта за вкусна и апетитна туршия:
Необходими продукти:
-
карфиол
-
моркови
-
зеле
-
зелени домати
-
корнишони
-
чушки
-
целина на резени
-
листа целина
-
морска сол
Начин на приготвяне:
-
Карфиолът се накъсва на розички.
-
Зелето, морковите и целината се нарязват на едро.
-
Зелените домати се надупчват с вилица.
-
Чушките се цепват откъм върха.
-
Корнишоните се оставят цели.
-
Продуктите се нареждат като се редуват в трилитров буркан.
-
Саламурата се приготвя, като 3 супени лъжици морска сол се разтварят в един литър вода. Налива се до ръба на буркана. Туршията се претака на три-четири дена като се разклаща буркана.
-
Когато е готва, се вади по едно парче от всеки зеленчук, изплаква се със студена вода и се нарязва на ситно. Преди поднасяне се залива със зехтин.
Ракия и туршия – вечната дружба!
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]