Ръчно рисувани стъклени дамаджани

Дамаджаната - е неизменна част от българския бит вече стотици години. Най-често изработена от стъкло тя се използва за съхранение, ферментация и пренасяне на на различни алкохолни напитки.

Показване на 11 резултата

Историята на този стъклен съд е свързана с кралска особа кралица Жанна, която през 1347 г. е принудена да напусне кралството си в Неапол и се укрива в Прованс, Франция. Кралицата става свидетел на първото производство на стъклена дамаджана, след което майсторът-стъклар и предлага да измисли име за стъкления съд. Тя избира името да е просто "дама Жана" - "Dame-Jeanne" на френски. Ние решихме да отдадем почит на този стъклен съд дамаджана, и мястото му в българските традиции, чрез техниката декупаж в комбинация с рисуване. Всеки продукт е уникален и неповторим!

Разполагаме с широк асортимент от ръчно рисувани дамаджани за ракия, както и дамаджани за вино. Може да персонализирате вашите дамаджани за вино и ракия и да превърнете съхранението или подаряването на любимия ви алкохол в незабравимо преживяване. Съхранението на домашно вино и ракия с нашите ръчно рисувани дамаджани се превърна в традиция за нашите клиенти!